Volledig scherm
Een zogenaamde Pokéstop © Twitter/JelleKrekels

Regio als oneindige speeltuin voor volwassenen dankzij Pokémon Go (video)

EINDHOVEN/HELMOND - Gewone huizen in de regio en gevels van winkels spelen ineens een hoofdrol in het immens populaire Pokémon Go. Met als gevolg dat er ineens hordes mensen voor je deur staan, op zoek naar fantasiebeesten. 

Als de 19-jarige Patrick Pauw de gordijnen van zijn ouderlijk huis aan de Blazerstraat in Eindhoven opendoet, is de kans groot dat er een groepje twintigers voor zijn deur staat.

Pokémons vangen
Het huis speelt ineens een rol in het immens populaire smartphone spel Pokemon Go.

Het spel waarin je met je smartphone door de straten loopt om Pokemons (monsters) te vangen en punten te verzamelen. Het gebouw in de Botenbuurt is aangemerkt als Gym, een plek waar spelers elkaar kunnen uitdagen voor battles. Gevolg: tientallen twintigers die ineens voor je deur de digitale strijd met elkaar aangaan.

Pokéstops
Het huis van Pauw is niet de enige plek die een rol speelt in het spel. Overal in de regio vind je zogenaamde Pokéstops op markante plekken.

In Eindhoven, Helmond en omgeving zijn tientallen bijzondere plekken aangemerkt als zogenaamde Pokéstops. Vele gevels van winkels in de binnenstad maar ook opmerkelijk veel straatkunst zijn plekken geworden waar de twintigers elkaar tegenkomen.

Overlast
Overlast hebben de ondernemers in de binnenstad van Eindhoven nog niet ondervonden van de megahype. Sommigen spelen zelfs al op de hype in. 'Benieuwd of er een Pokémon in jouw 3-gangen menu zit? Vang 'm nu voor maar 15 euro', staat op een bord bij Eetcafé Spijker op het Stratumseind.

De app meldt telkens dat iedereen alert moet zijn op zijn omgeving omdat er anders gevaarlijke situaties ontstaan. Hoewel alle instanties op scherp staan is er volgens de politie in de regio nog geen enkele sprake van problemen.

Volledig scherm
Pokémon Go is wereldwijd een ware hype. Ook in Eindhoven waar gamerecensent Jeffry van Geel van NWtv tips en tricks geeft over de nieuwste game van Nintendo.