Volledig scherm
© Thinkstock

Regio massaal op jacht naar muggenspray

EINDHOVEN/HELMOND - Er is een ware run ontstaan op allerhande anti-muggenmiddeltjes. Drogisterijen en winkels in huishoudelijke artikelen spinnen garen bij de muggenplaag die tuinzitters en terrasplakkers avond na avond naar binnen jaagt.

Waar vervolgens de muggenjacht zich tot in de slaapkamer voortzet, met de welbekende roodzwarte vlekken op het pas gewitte plafonnetje als resultaat.

Klamboe
Muggenbeten zijn ook te voorkomen met een klamboe. Ook deze gaan grif over de toonbank. Bij Xenos in de Eindhovense Rechtestraat moeten ze nu zelfs even 'nee' verkopen, meldt de bedrijfsleidster. "We zijn er compleet doorheen."

Met een beetje mazzel kan de klamboekoper over een week of anderhalf weer terecht bij Xenos. Tot die tijd kan hij zich behelpen met de vliegenmeppers van Xenos, al dan niet elektrisch.

Sprays en lotions
Ook bij drogisterij Noordveld aan de Hoge Brake in Nuenen lopen de sprays, lotions en crèmes hard. Care Plus, met diverse percentages Deet erin, is een topper, zegt bedrijfsleidster Karin Schmitz. "Nou is daar altijd wel vraag naar bij mensen die naar een ver buitenland gaan", zegt ze. "In die landen heb je het sowieso nodig."

Naast sprays doen ook Parakito-polsbandjes het goed, zegt Schmitz. "Die schijnen heel goed te werken. Er zitten etherische, essentiële oliën in."

Lees alles in het ED van woensdag of in de digitale krant.