Volledig scherm
Werkzaamheden aan de startbaan in Eindhoven.

Renovatie startbaan Vliegbasis Eindhoven bijna klaar

EINDHOVEN - De renovatie van de startbaan van Vliegbasis Eindhoven is op een oor na gevild. Als ook alle wegmarkeringen zijn aangebracht, kan de baan - na ruim twee weken - weer in gebruik worden genomen.

Donderdagochtend om 7.00 uur gebeurt dat. De luchtmacht zelf heeft de primeur: een Hercules C-130 landt als eerste op de vernieuwde baan. Waarna ook het civiele luchtvaartverkeer weer snel op gang komt.

'Spannende momenten'
De opdrachtgever voor de renovatie, het Rijksvastgoedbedrijf, kijkt terug op een hectische, maar redelijk soepel verlopen klus, met enkele 'spannende momenten', veroorzaakt door het overvloedige hemelwater. Zo moest op de zaterdag vóór de asfaltdeklaag werd aangebracht nog even snel duizend vierkante meter aan tussenlaag eruit worden gefreesd, omdat het asfalt door de regen te snel afgekoeld was en daardoor niet aan de kwaliteitseisen voldeed.

Ook afgelopen maandag was het even spannend. Het aanbrengen van de wegmarkering dreigde door de hoosbuien te vertragen. Door het inzetten van extra mensen en materieel werd de achterstand die nacht ingelopen.