Volledig scherm
Vlogger Robbie de Graaf met Isimat © Still uit video LuckyGraafNL

Robbie van de Graaf is nieuwe vlogger van PSV: 'Zomaar met Isimat naar de kapper' (video)

EINDHOVEN - Samen met PSV-voetballer Nicolas Isimat naar de kapper. Kijken hoe zijn zwarte baardje van kleur verschiet, vervolgens samen shoppen in een Woenselse kledingzaak en daarna naar de PSV-winkel. Hoe vet is dát?

Het overkwam Robbie van de Graaf uit Eindhoven, PSV-fan in hart en nieren en een held op YouTube vanwege zijn bedrevenheid in het voetbalcomputerspel FIFA.

LuckyGraafNL
Dit soort ervaringen zullen de achttienjarige Woenselnaar de komende tijd vaker ten deel vallen. Sinds vorige week is Robbie -op internet beter bekend als LuckyGraafNL- de vaste vlogger voor PSV. Om de twee weken verschijnt een nieuw filmpje op YouTube. De Graaf is onbezoldigd medewerker voor de club. Oftewel: hij verdient er geen rooie cent aan. Maar de ontmoetingen met zijn voetbalhelden, de geanimeerde gesprekken en de kijkjes achter allerlei schermen, zijn voor de Woenselnaar van onschatbare waarde. "Je komt op plekken waar anderen niet komen", glundert Robbie.

Bankzitters
Van de Graaf is op social media geen onbekende. Zijn filmpjes op YouTube waarin LuckyGraaf excelleert in de computergame FIFA zijn vele honderdduizenden keren bekeken. Samen met nog zes andere vloggers en FIFA-spelers vormt hij de online vriendengroep Bankzitters. Ook met hen maakt hij voetbalfilmpjes: razendpopulair bij jongeren en dat is bij PSV niet onopgemerkt gebleven. Tijdens de laatste fandag maakte Van de Graaf snapchats op verzoek van de club. "Ze hadden het idee om ook vlogs te maken. En daarvoor vroegen ze mij." De allereerste aflevering uit de reeks 'Voor rood-wit gevlogd', waarin LuckyGraaf met 'Isi' op pad gaat, is nu al bijna 90.000 keer bekeken. "Absurd."

Bekijk hier het Youtube kanaal van Robbie.

Volledig scherm
Fragment uit de eerste aflevering van 'Voor rood-wit gevlogd'. © Still uit video LuckyGraafNL
Volledig scherm
PSV-vlogger Robbie de Graaf met Isimat © Still uit video LuckyGraafNL
De PSV-spelers Adam Maher en Nicolas Isimat-Mirin kwamen bij hem thuis een potje gamen. YouTube-fenomeen Robbie van de Graaf (17) uit Eindhoven heeft zijn eigen assortiment met fanartikelen en trekt met zijn video’s over de voetbalgame Fifa meer kijkers dan menig programma van de publieke omroep.