Volledig scherm
© Politie

Roemenen na achtervolging opgepakt in Eindhoven voor heling 1000 kilo koper

EINDHOVEN - Op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven zijn dinsdag rond 11.00 uur drie Roemenen opgepakt voor de heling van 1000 kilo koper. 

Even daarvoor trok een geparkeerde auto de aandacht van surveillerende agenten op een parkeerplaats langs de A16 bij Hazeldonk. De Vauxhall, met Engelse kentekenplaten, hing schuin naar achteren. Toen de agenten dichterbij kwamen zagen ze grote spoelen met koper op de achterbank liggen. De motorkap voelde warm aan maar bij het voertuig was niemand te bekennen.

Achtervolging
Even later stopte een BMW met 3 mannen bij de Vauxhall. Een van de mannen stapte over en beide voertuigen reden weg in de richting van Eindhoven, achtervolgd door een onopvallende auto van de politie.

Op de Anthony Fokkerweg werden beide auto's staande gehouden. Uit onderzoek bleek dat de spoelen met koper in de nacht van maandag op dinsdag waren gestolen bij een transporteur in België. De bestuurder van de Vauxhall werd daarop aangehouden.

De mannen in de BMW ontkenden iets met de zaak te maken te hebben, maar ook zij werden opgepakt toen bleek dat de papieren van het koper bij hen in de auto lagen. Het drietal (20, 21 en 41 jaar) zit vast voor verder onderzoek.