Volledig scherm
© Thinkstock

Samenwerking Nieuw-Woensel en Unitas komt niet van de grond in Eindhoven

EINDHOVEN - Samen moesten ze er maar uit zien te komen, de Eindhovense amateurvoetbalclubs Unitas en Nieuw-Woensel, uit hun ruimtegebrek.

Die opdracht kregen ze voor de zomervakantie mee van het gemeentebestuur. Maar dat blijkt nog niet mee te vallen.

Sportpark 't Bokt
Het lukt de beide clubs namelijk niet om goede afspraken te maken over het gezamenlijk gebruik van een van de tien velden op sportpark 't Bokt, zeggen de beide voorzitters, Leo Kantelberg (Nieuw-Woensel, drie velden) en Herman Matheij (Unitas, zeven velden).

"We hebben ernstig ruimtegebrek", zegt Kantelberg. "Drie velden is niet genoeg, we hebben dat vierde eigenlijk ook gewoon hard nodig. Zeker omdat onze afdeling vrouwenvoetbal steeds verder doorgroeit. "

"Het is een kwestie van geven en nemen", stelt Matheij daar tegenover. "Maar alle twee inschikken, dat lukt gewoon niet. We hebben een wachtlijst van meer dan 100 kinderen. Die willen ook graag voetballen."

Gemeente
De spreekwoordelijke bal gaat daarom nu weer terug naar de gemeente, zeggen beide voorzitters. "De status quo duurt lang genoeg", vindt Matheij. "Die moet maar eens doorbroken worden. Het liefst met een extra kunstgrasveld, dat intensiever gebruikt kan worden dan gras. De wethouder is aan zet." Binnenkort schuiven de clubs ieder aan tafel met die wethouder, Jakob Wedemeijer (SP) van sportzaken.