Volledig scherm
Een impressie van het herinrichtingsplan voor het NRE-terrein zoals de gemeente dat met toekomstige gebruikers heeft opgesteld. Daarop is plaats voor zo'n 50 bomen.

Saneren deel terrein NRE in Eindhoven gaat van start

EINDHOVEN - Een uitspraak van de Raad van State is er nog niet. Maar toch gaat het saneren van de toegangsweg naar het Eindhovense NRE-terrein al van start. Het gaat daarbij niet om het terrein zelf maar om de toegangsweg naar het terrein-in-ontwikkeling.

Volgende maand gaat het werk van start. De rest van het gebied kan pas gesaneerd worden als er een uitspraak is van de Haagse staatsraden over de bezwaren daartegen uit de buurt. Die uitspraak kan elk moment op de deurmat vallen.

B&B
Behalve de al op het terrein gevestigde fietscafé Velosoof en jazzclub 5th NRE komen er ook enkele bed & breakfasts, kantoren en werkplaatsen, ateliers en (senioren-)woningen in de gebouwen op het sinds jaar en dag leegstaande complex.

Dat blijkt uit een overzicht van de stand van zaken in het project waarvoor het voortouw is genomen door een aantal Eindhovenaren. "Bijzondere aan dit project is dat wij als ambtenaren alleen gefaciliteerd hebben. Alle ideeën komen van de mensen zelf ", aldus projectleider Marianne Willemsen.

Slopen
Aanvankelijk was er het plan alle gebouwen op het terrein aan de Fuutlaan te slopen, en er flats te bouwen. Dat plan ging voorlopig van tafel tijdens de crisis een paar jaar geleden en als gevolg daarvan de inzakkende woningmarkt. Als reactie daarop ontstonden de huidige plannen die door het gemeentebestuur zijn omarmd.