Volledig scherm
Korte brand bij sauna Tibet in Eindhoven. © Bert Jansen

Sauna-eigenaar in Eindhoven ziet complot achter brand

DEN BOSCH/EINDHOVEN - Brandstichting in de homosauna aan de Eindhovense Genneperparken moet Jurgen S. (39), vooral wegens de impact van zijn daad twee jaar cel kosten vindt het OM. Grote vraag in de zaak blijft waarom de Eindhovenaar eind februari in de diepe nacht aanmaakblokjes bij de sauna neerlegde en aanstak.

Zelf wil hij er niets meer over zeggen dan dat het in familiesfeer ligt en dat hij de sauna 'een poepie wilde laten ruiken'. Weloverwogen ging hij op pad met de aanmaakblokjes, in zwarte kleren en een tang om het hek open te knippen.

Anonieme bedreigingen
De eigenaar van de sauna vermoedde iets heel anders: de afgelopen tijd ontvangt hij veel anonieme bedreigingen en is de politie na een valse tip binnengevallen om te zoeken naar een hennepkwekerij. Volgens de ondernemer zit er boze opzet achter om zijn bedrijf in een kwaad daglicht te zetten en hij noemde de concurrentie.

'Domme actie'
Advocaat Marcel Heuvelmans legde dat naast zich neer, ook hij weet het naadje van de kous niet maar houdt het op een erg domme actie van zijn cliënt. Hoewel officier Christel Poelmans zag dat er geen mensenlevens in gevaar waren, ziet zij wel een grote impact omdat het net om deze sector gaat. Twee jaar cel vroeg ze, waarvan zes maanden voorwaardelijk.