Volledig scherm
Stijn Schaars neemt afscheid van het PSV publiek. © ANP/Pro Shots

Schaars wilde niet met wandelstok eindigen bij PSV

EINDHOVEN - Stijn Schaars had afgelopen zomer gewoon bij PSV kunnen blijven en in zijn rol als ervaren rot en invaller van waarde kunnen zijn. Hij had zaterdagavond in Heerenveen zomaar aan de aftrap kunnen staan, nu Bart Ramselaar en Jorrit Hendrix geblesseerd zijn. "Ik haalde als sportman niet meer de de gewenste bevrediging uit de situatie bij PSV", zegt hij er nu over.
"Ik had het mezelf heel makkelijk kunnen maken. Bijtekenen bij PSV en af en toe voetballen, daar was in principe niks mis mee, zeker niet omdat in Eindhoven alles uitstekend geregeld is. Maar toch. Ik heb na een lange blessureperiode veel op de bank gezeten. Ik wilde gewoon met een team weer op jacht naar iets moois. Met Heerenveen mikken we op een plek in de top acht en na een moeizame start haken we nu aan."
Schaars wilde niet als een oude man eindigen bij PSV. "Het is misschien goed om nu al met je toekomst bezig te zijn, maar daar was ik nog niet aan toe. Daarmee had ik niemand en ook mezelf geen plezier gedaan. Zoals ik nu weer op het veld sta, is waar ik heel lang naar heb verlangd."