Volledig scherm
Schoolspullen bij de Action

Schoolspullen kopen in Helmond en Eindhoven ingewikkeld zonder V&D

EINDHOVEN/HELMOND - Met volgeladen rugzakken vertrekken de eerste scholieren maandag richting school. Maar wat zit er precies in? Sinds het verdwijnen van de V&D en daarbij de Schoolcampus, hebben scholieren er een uitdaging bij.

"En deze dan?" Een moeder houdt een handvol schriften omhoog. "Nee, mam", schiet haar dochter gelijk terug, "ik wil mijn schriften van de Action en daarna naar de Bruna voor een agenda." De moeder trekt een wenkbrauw op: "Maar wat doen we dan hier?" "Ik wil mijn pennen van de Hema", is het antwoord.

Het aantal winkels dat met schoolartikelen in het gat springt dat de V&D nalaat wordt steeds groter. Bij hen doen de 'basic' schoolspullen het goed. Steeds meer winkels hebben een eigen assortiment aan schriften en notitieblokken zonder patroontjes. "Ik moet iets te doen hebben tijdens de wiskundeles", legt een meisje uit aan haar ouders. "Nu kan ik tekenen." Opletten tijdens de les lijkt niet eens een optie.

Laptops, rekenmachines, smartphones: het lijstje met benodigde elektronica voor school wordt steeds langer. Een duur grapje, vooral als je het alle drie nodig hebt. "We kopen het daarom gewoon via Facebook of Marktplaats", zegt een jongen die met zijn vader in Eindhoven inkopen doet. "Dat is makkelijker, want ik heb de rekenmachine toch maar een jaar nodig. Tenminste, als ik in een keer slaag."

Lees alles in het ED van zaterdag of in de digitale krant.