Volledig scherm
© Thinkstock

Schoon schip bij voetbalclub Nieuw Woensel

EINDHOVEN - Een nieuwe sponsor en een grotendeels nieuw eerste elftal. De Eindhovense voetbalclub Nieuw Woensel heeft schoon schip gemaakt.

Dat is gebeurd omdat de club begin juli betrokken raakte bij een politieonderzoek naar de Eindhovense autohandelaar Ad. V. (48), hoofdsponsor van de Eindhovense amateurvoetballer. Vijf spelers uit het eerste elftal van Nieuw-Woensel zouden door V. met crimineel geld betaald zijn, zo bleek uit het onderzoek. Zij worden verdacht van schuldwitwassen: het aannemen van enkele duizenden euro's per persoon, waarvan ze volgens de politie hadden kunnen vermoeden dat het geld was verdiend met criminele activiteiten: hennepkweek. "Met zo'n sponsor konden we uiteraard niet verder", zegt voorzitter Leo Kantelberg van Nieuw-Woensel, dat speelt op sportpark 't Bokt. "Vandaar dat onze wegen zich op dat moment scheidden."

Hoofdsponsor
De club is daarna op zoek gegaan naar een nieuwe hoofdsponsor. Die is gevonden in de vorm van autobedrijf XJ Experience uit Tongelre. Vervolgens zijn de vijf betrokken spelers plus enkele andere krachten uit het eerste elftal, spelend in de twee klasse, opgestapt. "We zijn met een nagenoeg nieuwe selectie aan dit seizoen begonnen", meldt Kantelberg. "We hebben een aantal talenten uit de A1 laten doorstromen, aangevuld met talent van elders. Maar het duurt even totdat dit team tot een geheel is gesmeed. Vandaar ook dat de resultaten tot op heden wat tegen vallen." De club verloor de beide eerste wedstrijden.

Het onderzoek naar de verdachte autohandelaar loopt nog. Een woordvoerder van de politie kan niets zeggen over de stand van zaken en wanneer het afgerond wordt.