Volledig scherm
De Bouvigne © Google Streetview

SDK maakt nieuw ontwerp voor kantoor Bouvigne Eindhoven

EINDHOVEN – Stam en De Koning (SDK) gaat een nieuw plan maken voor een eigen kantoor aan de Bouvigne. Na een zaak bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan is het plan ongeschonden vastgesteld.

Het bouw- en vastgoedbedrijf kan nu een nieuw ontwerp laten maken, in overleg met de gemeente. "Daarbij houden we rekening met de opmerkingen van de buurt", aldus een woordvoerder van SDK.

Genoeg bestaande gebouwen
Eerder stelde de gemeenteraad van Eindhoven het bestemmingsplan voor een kantoor met showroom (voor woningen die het bedrijf ontwikkelt) niet vast. Er zouden genoeg bestaande gebouwen zijn om uit te kiezen. Bij de Raad van State kreeg Stam en De Koning echter gelijk: er waren verwachtingen gewekt, contracten gesloten en niet elk nieuw kantoor is er één te veel. Dus kwam het bestemmingsplan weer op de raadsagenda in 2015.

Maar nu waren het de omwonenden die steigerden. Zij vrezen verkeersoverlast, horizonvervuiling en zonweerspiegeling in het kantoor. Daarop besloot de gemeenteraad tot een compromis: het pand voor SDK mag niet hoger worden dan 5 bouwlagen (19 meter hoog), in plaats van de geplande 7 lagen.

Ongelijk
Desondanks gingen buurtbewoners naar de Raad van State, maar die stelde ze eind juli in het ongelijk. Er is voldoende rekening gehouden met de buurt, aldus de hoogste bestuursrechter.

"We kunnen nu aan de slag gaan om een nieuw plan te maken", aldus de woordvoerder van SDK Vastgoed. Dat onderdeel van VolkerWessels ontwikkelt het nieuwbouwplan. Stam en De Koning Bouw wordt er ook ondergebracht. Nu zitten beide zusterbedrijven aan de Dillenburgstraat.