Breakdancer Squarez van het vermaarde Eindhovense dansgezelschap The Ruggeds geeft een demonstratie in Dynamo.
Volledig scherm
Breakdancer Squarez van het vermaarde Eindhovense dansgezelschap The Ruggeds geeft een demonstratie in Dynamo. © René Manders/fotomeulenhof

Senioren op safari langs 'urban culture' in Eindhoven

EINDHOVEN - Honderd ouderen uit de wijk Gestel trokken woensdag per bus langs 'urban culture' in Eindhoven: de gratis KunstRoute65, om senioren meer te betrekken bij hedendaagse kunst en 'urban culture'. Op het podium wachten een 'b-boy', beatboxer, rapper en dj. Het hiphopcollege in jongerencentrum Dynamo in Eindhoven kan bijna beginnen.

Nog even wachten op meneer Van de Ven (94), die met looprek en lift naar het toilet is. Of de muziek niet te hard staat, informeert presentator Tyrone, om vervolgens de knoppen terug te draaien naar een voor de popzaal historisch laag volume. In de zaal zitten vijftig senioren klaar.

Honderd ouderen trokken gisteren in twee groepen vanuit De Bennekel per bus door de 'urban jungle' van Eindhoven: de KunstRoute65, een lokaal onderdeel van het landelijke project Lang Leve Kunst.

"We mikken op mensen die zoiets anders nooit zouden doen", zegt reisleider Mieke Fiers van KunstRoute65. "Elke keer pakken we een andere wijk."

Op 2 en 3 mei is er weer een KunstRoute65 voor inwoners van Stratum en Veldhoven. Bekijk voor meer informatie de website.

Lees donderdag meer over KunstRoute65 in het ED of de digitale krant.