Volledig scherm
Siem de Jong. © pro shots

Siem de Jong: "Een uur was voldoende voor nu"

EINDHOVEN - Siem de Jong onderscheidde zich tijdens het bekerduel van PSV met Roda JC met een paar goede openingen. De middenvelder moest in het met 4-0 gewonnen duel noodgedwongen als spits worden opgesteld omdat broer Luuk geschorst was en Jürgen Locadia geblesseerd is.
 

Ook andere alternatieven waren niet haalbaar wegens de nodige pijntjes. "Ik denk niet dat ik normaal gesproken voor de positie van Luuk in aanmerking kom", zei De Jong na het duel.

"Van tevoren heb ik nog tegen hem gezegd dat hij maar niet al te goed zou doen", grapte hij. "Nee, Luuk heeft hier natuurlijk aardig wat krediet opgebouwd. De afgelopen wedstrijden was het wat minder en baalde hij, maar als die bal tegen Atlético gewoon wordt goedgekeurd, is het beeld ook weer anders. Hij werkt hard en dat is altijd de basis. Zelf richt ik me in principe op het middenveld."

De Jong kwam woensdagavond ruim een uur in actie. "Zelf had ik na de duels met Jong PSV heel lichte klachten. Niks ernstigs, maar voor nu was ruim een uur voldoende." De Jong kampte bij Newcastle United veel met blessureleed en raakte zijn plek in het elftal kwijt. Bij PSV is hij inmiddels op de weg terug, met drie optredens in anderhalve week (waarvan twee voor Jong PSV).