Volledig scherm
© Pro Shots

Siem de Jong en Poulsen bij selectie Jong PSV

EINDHOVEN - Siem de Jong en Simon Poulsen zijn de twee meest opvallende namen bij de Jong PSV-selectie voor het duel met FC Dordrecht van vrijdagavond. De Jong keert terug na een blessure en maakte afgelopen week bij NAC al zijn rentree. Hij zinspeelde toen al op een extra wedstrijd bij het beloftenteam, omdat hij er geruime tijd uit heeft gelegen.

Poulsen komt niet aan spelen toe bij het eerste elftal en wil ook graag zijn wedstrijdminuten maken. De Deen stelt zich altijd positief op en kan mede door de grote hoeveelheid wedstrijden van nu ook een duel meepikken bij de beloften. Jong PSV heeft volgende week een midweekse ontmoeting in Engeland, in het kader van de Premier League Cup. PSV 1 speelt woensdag zelf in het bekertoernooi tegen Roda JC, maar moet eerst zondag zien af te rekenen met Feyenoord.

Bij Jong PSV maakt vrijdag de 19-jarige Luiz 'Beto' da Silva zijn rentree in de wedstrijdselectie. Hij liep ruim een maand geleden een hoofdwond op, maar is daar inmiddels volledig van hersteld en was alweer enige tijd in training. Hidde Jurjus is de keeper. De 17-jarige Armando Obispo zit waarschijnlijk ook bij de selectie. Hij is een talentvolle centrale verdediger uit de eigen jeugdopleiding van PSV en moet zijn debuut in het betaald voetbal nog maken. Trainer Pascal Jansen is beducht voor FC Dordrecht, dat volgens hem beter is dan de stand doet vermoeden. "Ze hebben drie keer met minieme cijfers verloren en drie keer gelijkgespeeld. Het zit allemaal dicht bij elkaar en wij zullen er alles aan moeten doen om een resultaat te behalen."

Mogelijke opstelling Jong PSV: Jurjus, Van Vlerken, Alberto, Van Bruggen, Poulsen; Rosario, Rigo, Siem de Jong; Gudmundsson, Lammers, Laursen