Volledig scherm
Siem de Jong tekent zijn huurcontract bij PSV

Siem de Jong tot einde van het seizoen bij PSV (video)

EINDHOVEN - Siem de Jong draagt tot het einde van het seizoen het shirt van PSV. De Eindhovense club rondde maandagmiddag de onderhandelingen met Newcastle United af, waarna De Jong zijn handtekening onder de huurovereenkomst zette.

Tot grote tevredenheid van technisch manager Marcel Brands van PSV, die vindt dat de club over zes middenvelders van topniveau moet beschikken.
  Aan het tekenen van het contract was een uitgebreide medische keuring vooraf gegaan. De Jong kreeg in de voorbereiding op het seizoen met Newcastle last van een hamstringblessure. Bij PSV zal hij, naast de groepstrainingen, ook een apart programma volgen. De Jong verwacht dat hij na het interlandweekeinde speelklaar zal zijn.
  Hij kijkt bij PSV vooral uit naar de samenwerking met zijn broer Luuk de Jong. Die bleef tot nu toe beperkt tot wedstrijden in de C-jeugd van De Graafschap, bij Jong Oranje en een enkele interland. "Maar ik speel graag met een type spits als Luuk", zei De Jong. "We hebben vaak genoeg al bewezen dat we een klik hebben. Ik denk dat het een heel mooie periode wordt."

Volledig scherm
Siem de Jong met zijn PSV shirt in handen
Volledig scherm
Siem de Jong (27) tekende maandag een contract van een jaar bij PSV. De middenvelder zal voor het eerst in zijn profcarrière in dezelfde ploeg spelen als zijn jongere broer Luuk (25), de aanvoerder. Siem liet bij zijn presentatie gelijk weten wie van de twee het thuis voor het zeggen heeft. De afgelopen zeven seizoen werd één van de twee broers kampioen van de eredivisie. Siem vier maal met Ajax, Luuk twee maal met PSV en één keer met FC Twente.