Volledig scherm
© ProShots

Siem de Jong wil naar PSV

EINDHOVEN - Siem de Jong wil zijn carrière dit seizoen vervolgen bij PSV. Of zijn komst definitief wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Desalniettemin is het een feit dat PSV nog steeds volle bak bezig is met de komst van de middenvelder van Newcastle United. 

Formeel moeten de Engelsen daarvoor toestemming geven en die is er op dit moment nog niet. Bovendien moet De Jong eind deze maand nog door de medische keuring in Eindhoven komen. Hij is na een hamstringblessure op de goede weg om honderd procent fit te worden. De Jong laat vrijdagmorgen bij AD Sportwereld weten graag naar PSV te willen. Eerder al gaf hij Ajax de kans om hem aan te trekken, uit respect voor zijn dienstverband bij die club. De oud-Ajacied werd in het verleden vier keer kampioen met Ajax.

De middenvelder wordt al weken in verband gebracht met de club en in Eindhoven wordt de interesse ook niet tegengesproken. Het lijkt erop dat PSV zich vrij zeker waant van zijn komst. Na Bart Ramselaar is De Jong de laatste versterking voor het middenveld en PSV wil nog afscheid nemen van Adam Maher. Twee weken geleden meldde het ED al dat Siem de Jong open staat voor PSV en afgelopen maandag gaf Brands aan dat hij een optie is. De komende dagen zal moeten blijken of hij in ieder geval voor een seizoen samen met zijn broer kan spelen.