Volledig scherm
Bart Denteneer (links) en Martijn Hooijman. © Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Simpel op avontuur met Eindhovense start-up Flylust

EINDHOVEN - 'Eindhovense start-up veroorzaakt revolutie in reisbranche', luidt het Twitterbericht van prins Constantijn. Zijne Koninklijke Hoogheid is deze maand Neelie Kroes opgevolgd als onze vaderlandse start-upambassadeur.

Dat Eindhovense opstartende bedrijf is Flylust, het bedrijf van de 23-jarige Eindhovenaar Bart Denteneer en Martijn Hooijman (24) uit Boxtel.

Hun nieuwe website werkt eenvoudig. Je selecteert vertrekplaats en reisduur van je retourvlucht en na een muisklik volgt een overzicht met de goedkoopste vluchten naar bestemmingen. Plekken die de algoritmen van Flylust op het internet hebben gevonden.

"Bij een reisbureau kies je eerst de bestemming. Wij draaien de boel om: wij geven je een keur aan mogelijkheden waarna je de keuze verder kunt specificeren. Door je niet vast te pinnen op specifieke bestemmingen ga je pas echt op avontuur."

Stedentrips
Vooralsnog gaat het alleen om stedentrips, maar de jonge ondernemers hopen de mogelijkheden snel uit te breiden, bijvoorbeeld met verzorgde zonvakanties (inclusief accommodatie en transfer) en reisvakanties.

De algoritmen van de innovatieve boekingssite diepen in data van Skyscanner de goedkoopste vluchten op. Het Schotse webbedrijf vergelijkt goedkope vliegtickets, hotels en autoverhuur van meer dan 1200 partners wereldwijd. Flylust heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met Skyscanner.

De Eindhovense ondernemers krijgen van de Schotten een commissie indien reizigers via Flylust doorklikken naar de uiteindelijke verkoper van de vlucht, de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau.

Lees vrijdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.