Volledig scherm
De eerste 6 Skaeve Huse in Eindhoven © Bert Jansen

Skaeve Huse in Eindhoven vanaf december bewoond

EINDHOVEN - De bouw van twaalf Skaeve Huse aan de Croy in Eindhoven vordert gestaag.

Inmiddels zijn er tien goeddeels klaar. Vanaf december worden de eerste bewoners verwacht. Deze worden de komende maanden geselecteerd door een speciale commissie, waarin ook de gemeente en de politie zijn vertegenwoordigd.

De gemeente Eindhoven en woningcorporatie Trudo verzorgden donderdagavond een rondleiding voor de pers. Nog twee Skaeve Huse moeten de komende maanden worden gebouwd. Ook moeten de huisjes, bedoeld voor 'antisociale Eindhovenaren' die elders structureel voor de nodige woonoverlast zorgen, nog ingericht worden. Elke woning krijgt een buitenplaatsje met ruimte voor een tafel en twee stoelen.

Een beheerder is inmiddels aangesteld door Trudo. Op het terrein komt ook een unit voor hem. Hij moet een oogje in het zeil gaan houden op het terrein en is aanspreekbaar, ook voor omwonenden en ondernemers in de buurt.

Het terrein wordt de komende maanden verder ingericht met groen en een pad. Rondom is een metersbrede sloot aangelegd, zodat het terrein slechts via één weg toegankelijk is. Wethouder Renate Richters (GroenLinks) was verheugd met de komst van de eenpersoons woningen. "Deze schakel ontbrak nog in de maatschappelijke opvang in Eindhoven", zei ze. "Hiermee wordt voorkomen dat mensen op straat komen te staan."

Lees meer in de papieren krant van vrijdag of via de e-paper.