Volledig scherm
© Bert Jansen

Slachtoffer afrekening in Eindhoven was vorig jaar ook al doelwit

EINDHOVEN - De 34-jarige Eindhovenaar Dennis S. die dinsdagavond meerdere keren werd beschoten aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven, raakte vorig jaar juni ook zwaargewond bij een schietincident in Mierlo-Hout.

De man zou dinsdag rond half negen voor zijn woning meerdere keren zijn geraakt en werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. Omwonenden zeggen vier tot zes schoten te hebben gehoord.

Vorig jaar werd hij ook door meerdere kogels geraakt toen hij in Mierlo-Hout na een feestje Zaal Adelaars verliet. Een vriend van hem raakte daarbij lichtgewond.

Strafzaken
Er liepen de afgelopen jaren meerdere strafzaken tegen S., onder meer voor het mishandelen en bedreigen van vriendinnen en het witwassen van tweehonderdduizend euro. Bij het laatste incident had hij z'n vriendin met zijn vuist meerdere keren in het gezicht geslagen en haar toegebeten dat ze Henry Pfaff - een jonge Eindhovenaar die al ruim anderhalf jaar wordt vermist - zou gaan ontmoeten. Tijdens de rechtszaak bleek dat de vrouw toch met hem verder wilde. S. kreeg geen celstraf, maar moest zich wel laten behandelen.