Volledig scherm
Met de Health Watch wil Philips helpen ziekten te voorkomen.

Slim horloge van Philips op de markt

EINDHOVEN - Philips heeft maandag zijn eerder aangekondigde Health Watch (gezondheidshorloge) uitgebracht in de VS en diverse Europese landen. Het horloge bevat biometrische sensoren waarmee de gezondheid van de gebruiker in de gaten wordt gehouden.

De gezondheidsdata worden door de Health Watch gebruikt om bepaalde chronische aandoeningen te voorkomen, door op tijd te waarschuwen bij vroege symptomen. Philips maakt het horloge voor mensen die risico lopen om gezondheidsproblemen te ontwikkelen, bijvoorbeeld mensen met een te hoge bloeddruk.

De Health Watch is onderdeel van een serie digitale gezondheidsproducten die Philips wil gaan uitbrengen, waaronder een bloeddrukmeter, oorthermometer en weegschaal. Allemaal werken ze in combinatie met een app. Deze geeft gebruikers persoonlijk advies over hun gezondheid. Ook kunnen ze met die app persoonlijke gezondheidsdoelen invoeren en hun voortgang bijhouden.

De Health Watch kost in de VS 250 dollar. In Europa zou de wearable 250 euro moeten gaan kosten. Het is nog niet duidelijk wanneer hij in Nederland verkrijgbaar is.