Volledig scherm
© Menno Boon

Snelle trein tussen Eindhoven en Duitsland mogelijk pas in 2030

EINDHOVEN - Een snelle treinverbinding tussen Eindhoven en Duitsland komt mogelijk pas rond 2030 tot stand. Het Duitse ministerie van Verkeer heeft plannen hiertoe niet hoog op de lijst met nieuwe projecten gezet.

 In het Duitse meerjarenplan tot aan 2030 voor nieuwe infrastructuur staat de verbreding van het spoor tussen Kaldenkirchen en Dülken wel opgenomen, maar niet met voorrang. De verbreding van dit traject vlakbij Venlo is nodig om intercity's van en naar Nederland te laten rijden.

Düsseldorf

De Eindhovense burgemeester Rob van Gijzel vroeg in januari nog aandacht voor een snelle treinverbinding tussen de Randstad, via Eindhoven, naar Düsseldorf. Hij kreeg daarbij openlijk steun van zijn Düsseldorfse ambtsgenoot Thoman Geisel. De oproep heeft vooralsnog niet mogen baten.

Vragen

De Eindhovense fractie van D66 heeft donderdag schriftelijk vragen gesteld aan het gemeentebestuur. "Wij willen weten welke stappen het college gaat zetten om de snelle treinverbinding alsnog dichterbij te krijgen", laat burgercommissielid Tom Brouwers weten.