Volledig scherm
© René Manders/fotomeulenhof

'Spoortunnel Eindhoven blijft open als doorsteek van noord naar zuid'

EINDHOVEN - Ook na de ingebruikname door de NS van de toegangspoortjes op het station in Eindhoven, blijft de spoortunnel te gebruiken als verbinding tussen het noordelijke en zuidelijke deel van de stad. Eerder deze week meldde de NS dat de poortjes in november in gebruik worden genomen, maar het is maar de vraag of die planning ook gehaald gaat worden.

Eerst moet een systeem uitgewerkt en gemaakt worden, waarbij iedereen een sleutel of pasje kan krijgen waarmee de poortjes geopend kunnen worden, zo laat wethouder Jannie Visscher in een reactie op een bericht in het ED weten.

Zij vindt het belangrijk de tunnel open te houden als verbinding tussen busstation en binnenstad, tussen Oud-Woensel en centrum en tussen kantoren, universiteit en winkels aan beide zijden van het spoor.

De gemeente draagt financieel bij in het tunnelproject om deze verbinding ook mogelijk te maken, zegt ze. "Iedereen moet de tunnel kunnen blijven gebruiken." Met de NS en ProRail onderzoekt de gemeente de mogelijkheden.