Volledig scherm
© Diana Scheilen

Sporters 't Schoot Eindhoven in berging; kantine niet beschikbaar door slepend conflict

EINDHOVEN - Eindhovenaren die gebruikmaken van sportpark 't Schoot aan de Elburglaan krijgen voor het eerst sinds lange tijd weer een eigen kantine: in een berging op het terrein.

De gemeente heeft ingestemd met het verzoek uit de wijk om een berging op het terrein als tijdelijke kantine te gebruiken. De ruimte is al vrijgemaakt en wordt op dit moment omgebouwd.

Dat zei wethouder Bianca van Kaathoven (SP, sport) dinsdagavond in de raadscommissie. Er is ook een 'gewone' kantine op het sportpark, maar die kan niet worden gebruikt vanwege een juridisch geschil met de uitbater. In oktober leek het erop dat er een oplossing zou komen voor het conflict tussen de gemeente Eindhoven en de voormalige voetbalclub LEW. Zover is het echter nog niet, en wethouder Van Kaathoven wil nu niet langer wachten.

Er komt weer leven op de voormalige voetbalvelden van 't Schoot. Volgens de wethouder vinden er bootcamps plaats en wordt er gesport door bikers, een rugbyclub en bmx'ers. "Er is echt een mooie beweging ontstaan. Ik zal de raad uitnodigen voor een werkbezoek."

LEW had enkele jaren geleden een hoge schuld en werd gedwongen te stoppen. Leden werden bij andere clubs ondergebracht. Het lukte niet om een akkoord te vinden over het oplossen van de schulden. De gemeente wil die schulden kwijtschelden, in ruil voor de kantine die het bestuur nog beheert.