Volledig scherm
© RGB Stock

'Sporthal Eindhoven impuls voor Burghplan'; Breder onderzoek kost halfjaar

EINDHOVEN - Een nieuwe sporthal voor het Vakcollege Eindhoven aan de Piuslaan biedt kansen om ook de woonwijk Burghplan te vernieuwen. De raad heeft het college opdracht gegeven dit te onderzoeken.

Een nieuwe, misschien wat meer sober uitgevoerde sporthal voor het Vakcollege Eindhoven aan de Piuslaan én vernieuwing van de woonwijk Burghplan erachter.

Onderzoek
Wethouder Jannie Visscher (onderwijs, SP) krijgt van de raad de opdracht te onderzoeken of deze zaken gecombineerd kunnen worden en wat dat dan zou kosten. Het onderzoek duurt een halfjaar, verwacht Visscher. Ze moet opnieuw in onderhandeling met scholenbestuur Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) en woningcorporatie Woonbedrijf.

Een nieuwe sporthal is niet alleen belangrijk voor leerlingen. De bouw kan ook als vliegwiel dienen voor vernieuwing van de woonwijk Burghplan, denkt PvdA-fractievoorzitter Mieke Verhees. Zij daagt het college uit om alles uit de kast te halen om dat 'droomscenario' mogelijk te maken. En met haar denkt de hele raad er zo over. Alle politieke partijen steunden dinsdagavond dit PvdA-voorstel.

Ander voorstel
Het college was eerder tegen de bouw van een nieuwe sporthal, het had voorgesteld om in plaats daarvan de Tivolisporthal aan de Tivolilaan op te knappen.

Er wordt nu hard gewerkt aan de vmbo-school aan de Piuslaan: deels verbouwing, deels nieuwbouw. "In september gaan onze leerlingen hier weer naar school", zegt OMO-bestuursvoorzitter Eugene Bernard. "Zij zullen voorlopig nog voor sportles naar de Tivolisporthal moeten lopen. Niet ideaal, maar goed te verdragen nu er perspectief is dat dit niet altijd zo blijft."