Volledig scherm
© Thinkstock

Sportloket in Eindhoven en Helmond helpt sporters met beperking aan een club

EINDHOVEN/HELMOND - Het nieuwe sportloket aangepast sporten in Eindhoven en Helmond brengt aankomende sporters met een beperking en sportclubs bij elkaar en helpt verenigingen om zich geschikt te maken voor gehandicapten. De sportloketten worden gesubsidieerd door de provincie.

Er zijn er al zeven van in Brabant. "De laatste twee starten nu in de regio Eindhoven en Helmond", vertelt gedeputeerde Henri Swinkels. Hij gaat de oprichting ervan komende zaterdag officieel bekendmaken, bij de opening van Brabant Disabled Open op golfbaan Stippelberg in Bakel.

De provincie stimuleert aangepast sporten en betaalt daarom mee aan de oprichting van sportloketten. Sporters, verenigingen en andere sport- en bewegingsaanbieders kunnen er terecht met hun vragen en worden vooruitgeholpen. Het is niet louter een digitaal loket, er zijn ook sportcoaches aan verbonden. Swinkels schat dat nu 65 procent van alle gemeentes is aangesloten bij een sportloket. "Het heeft hier wat langer geduurd omdat Eindhoven eerst heeft geprobeerd om alle omringende gemeentes mee te krijgen. Uiteindelijk is besloten om toch maar tegelijk met Helmond te beginnen in de hoop dat de rest ook aansluit."