Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Stam + De Koning Eindhoven sociaal ondernemer

EINDHOVEN - Ook bouwbedrijf Stam + De Koning Bouw uit Eindhoven hoort nu bij de eredivisie van sociaal ondernemen. Wethouder Staf Depla reikte vrijdag het certificaat uit dat hoort bij de hoogste trede van de Prestatieladder Socialer Ondernemen.

Het bewijst dat het bouwbedrijf, onderdeel van VolkerWessels, op haar projecten mensen een plek biedt die kwetsbaar zijn op de arbeidsmarkt.

"Hier werken ruim honderd mensen, wij hebben dus de mogelijkheid om mensen te helpen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt", vertelt directeur Arno van Tilburg. "Mensen krijgen bij ons de kans zich te ontwikkelen, en stromen door naar een duurzame arbeidsverhouding." De vacatures worden ingevuld door onder andere De Regionale Huismeester en Springplank040.

Het certificaat maakt ook deel uit van het convenant dat de gemeente en Stam + De Koning in het voorjaar sloten. Wethouder Depla: 'Ik vind het geweldig dat Stam + De Koning mensen een kans geeft om echt mee te doen in de bouw'. Het bedrijf is een van de oprichters van Collectief040 waarin diverse Eindhovense bedrijven samenwerken op het gebied van Sociaal Ondernemen. In de regio zijn er een kleine 20 bedrijven met het PSO-3 certificaat.