Volledig scherm
Elektrische fiets. Foto archief

Stella E-Bike Testcenter heropent vestiging in Best op nieuwe locatie

BEST - Eind vorige maand nog sloot Stella Fietsen haar pas geopende winkel op industrieterrein 't Zand. Dat was op last van de gemeente Best. Nieuwe detailhandel mag zich immers niet meer vestigen op industrieterreinen. Nu is er een nieuwe locatie gevonden voor het Stella E-Bike Testcenter: het gebouw aan de Bosseweg waar voorheen elektronicaketen De Harense Smid in zat. Maandag opent de winkel in elektrische fietsen de deuren.

"Dit pand is groter dan het vorige: 800 in plaats van 200 vierkante meter. Het is daardoor beter geschikt voor klanten om proefritjes te kunnen maken, terwijl ook deze dicht bij de A2 is gevestigd", laat woordvoerder Johan Makaske weten.

Volgens Makaske is de gemeente Best met deze locatie wel akkoord. Op het pand zit al een vergunning voor detailhandel. Dat was op de vorige locatie niet het geval.

Winkeliers in de bestaande centra van de dorpen en steden in deze regio kunnen de concurrentie op industrieterreinen niet aan. Dat is eerder gebleken met de vestiging van onder meer Karwei en recentelijk Hornbach in Best. Daarom zijn nu regionale afspraken gemaakt: vestiging op industrieterreinen is niet langer mogelijk. Alleen verkoop van grote goederen zoals auto's, boten of caravans is er nog toegestaan.