Volledig scherm
Het Berkenhuisje

Stichting Ruimte in Eindhoven heeft ruimtetekort

EINDHOVEN - Zo'n honderd Eindhovense kunstenaars en zzp'ers in de creatieve sector moeten de komende tijd op zoek naar nieuwe werkruimtes en ateliers. Deze honderd Eindhovenaren huren nu nog via de stichting Ruimte een relatief goedkope plek in de voormalige NRE-gebouwen aan de Nachtegaallaan en het voormalige klooster Mariënhage. Maar zowel het NRE-complex als Mariënhage zijn binnenkort niet meer beschikbaar.

Voor de NRE-gebouwen zijn er door een aantal particulieren plannen ontwikkeld om dit complex snel een nieuwe bestemmingen te geven. En Mariënhage wordt verkocht aan uitvaartcoöperatie Dela, dat er met Kapellerput uit Heeze een congrescentrum met hotelfaciliteiten van gaat maken.

In totaal zijn er driehonderd creatieve zzp'ers die via de stichting Ruimte een ruimte huren in tal van leegstaande gebouwen die eigendom zijn van de gemeente Eindhoven. De stichting werd in 2008 opgericht met als doel er voor te zorgen dat de creatieve sector in de stad betere faciliteten zou krijgen. Voormalige NRE-gebouwen en het voormalige klooster Mariënhage vallen binnenkort weg.

Lees meer in de papieren krant van maandag of via de e-paper.