Volledig scherm
De elektrische toermotor Storm Wave, ontwikkeld door studenten van de TU/e.

STORM van TU EIndhoven staat centraal in handelsmissies

EINDHOVEN - STORM World Tour, het project waarin TU/e-studenten met een zelfontwikkelde elektrische toermotor in 80 dagen om de wereld toeren, vestigt niet alleen de aandacht op elektrisch rijden, maar jaagt met internationale handelsmissies ook de economie aan.

Niet eerder was een studentenproject aanleiding voor drie internationale handelsmissies. Maar project STORM dat met de elektrische toermotor Storm Wave overal ter wereld de aandacht wil vestigen op het belang van schone brandstof is het gelukt. Samen met partners als Coast to Coast e-mobility, Brainport Eindhoven, de Rijksdienst voor ondernemers en de Provincie Noord-Brabant worden drie handelsmissies georganiseerd. Shanghai vormt in september het decor van de eerste missie. In oktober volgen er nog twee in de Verenigde Staten.

Innovatie
"De STORM World Tour is gericht op het promoten van de potentie van elektrische mobiliteit en Nederlandse innovatie. Daarmee vormt het een prachtig decor voor zakelijke matchmaking, conferenties en handelsmissies", zegt Ellen Hiep. In samenwerking met de partners organiseert zij de handelsmissies.

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant