Volledig scherm
© Menno Boon/beeldwaren.nl

Student Hotel, nieuw café aan Stationsplein Eindhoven (video)

EINDHOVEN - Het duurt nog tot februari voordat het open is, maar dan krijgt Eindhoven er aan het Stationsplein een nieuw café bij. In The Student Hotel worden de meeste voorzieningen namelijk openbaar. Dat vertelde directeur marketing Frank Uffen van The Student Hotel bij een rondleiding dinsdag in de nieuwbouw aan het Stationsplein.

In de hoge glazen ruimte aan het plein vertelde hij over de toenemende vraag naar ingerichte kamers vooral bij buitenlandse studenten. "Maar ook in Nederland groeit het besef dat op kamers wonen geld kost."

Prijs
Daarmee verklaart Uffen de prijs vanaf 680 euro per maand voor de 400 kamers van zo'n 18 vierkante meter en meer. Dat is wel inclusief alles, zelfs een leenfiets en wasserette. Bij het café zijn ook onder meer een spellenzaal, een restaurant en studieruimtes gepland. "En allemaal ook open voor het publiek, ook op zaterdag en zondag", aldus Uffen.

Familieleden
Maar The Student Hotel heeft ook kamers voor bijvoorbeeld vrienden of familieleden die op bezoek komen. Een andere groep die groeit bestaat volgens Uffen uit stagiairs bij de vele technologische bedrijven in de regio. Die kunnen bij hem ook voor enkele weken een kamer huren, nu al via de site. Daarnaast werkt de organisatie ook met maatwerkarrangementen voor groepen van onderwijsinstellingen of bedrijven.

Van Uffen is daarom 'vrij optimistisch' dat de kamers verhuurd zullen worden.

Het project, een ontwerp van Oresti Sarafopoulos van OZ Architecten uit Amsterdam, wordt gebouwd door BAM.

Officeel gaat The Student Hotel in Eindhoven pas in februari 2017 open, EDtv kreeg dinsdag al een Sneak Preview. Het uitzicht over Eindhoven vanaf het dak op 70 meter hoogte is fenomenaal.