Volledig scherm
© Eveline van Elk

Studenten sluiten introweek TU/e af met tv-coryfee Olga Commandeur

EINDHOVEN - Exact twintig seconden duurt het voordat Olga Commandeur de nieuwe studenten van de TU/e in Eindhoven in beweging heeft. Op de aanstekelijke klanken van de evergreen Pata Pata van Miriam Makeba zwaaien vele honderden ingenieurs in spé allemaal vrolijk mee met de tv-coryfee.

Aan Commandeur de taak om een einde te breien aan de introweek voor de eerstejaarsstudenten van de Eindhovense universiteit. Weer eens wat anders dan de senioren die elke werkdag afstemmen op haar programma Nederland In Beweging bij Omroep Max.

Outro
Maar het is een dankbare taak, deze outro. Ook al hebben de nieuwe TU/e'ers na de eerste week op hun alma mater bleke gezichten, wallen onder de holle ogen en in veel gevallen geen stem meer over, ze zwieren, zwaaien en bewegen aan de voet van het Flux-gebouw op het TU/e-terrein enthousiast met Commandeur mee.

Vlekkeloos
De introductieweek is trouwens volkomen vlekkeloos verlopen volgens Jo van Ham, vice-voorzitter van het college van bestuur van de TU/e. Hij sluit de introweek officieel af met een kort woordje - in het Engels uiteraard, zoals het hoort voor een internationaalgeoriënteerde opleiding in een stad met internationale aspiraties.

Van Ham heeft ook nog een serieuze boodschap voor de nieuwbakken studenten: 'work hard, study hard en be ambitious'. Want de TU/e wil de beste technische universiteit van Nederland zijn, en internationaal ook aan de top meedraaien. En daar moeten ook de studenten natuurlijk wel wat voor doen.

Energydrank
Behalve met Commandeur meezwaaien doen ze, uitgeput als ze zijn, op deze vrijdagmiddag niet veel meer, die studenten. De meesten hebben het bier intussen ingeruild voor energydrank of water en lijken vooral uit te zien naar het weekend, een schoon bed en de douche bij moeders thuis.

Na deze TU/e-week is het in Eindhoven nog niet voorbij met de intro's. Vanaf maandag nemen een paar duizend nieuwe studenten van de Fontys bezit van het centrum van de stad. Die introductie wordt donderdag afgesloten met een festival op het Ketelhuisplein op Strijp-S.