Volledig scherm
Ingeborg Steenhorst met een van haar creaties. foto Chris van Cromvoirt

'Styliste van de sterren' op Female Metal Event in Eindhoven

EINDHOVEN - Honderden unieke outfits ontwierp Ingeborg Steenhorst voor onder anderen rockmuzikanten en politica. Ze verzorgt 25 september een modeshow tijdens het Female Metal Event in Eindhoven.

De geboren Brusselse - dochter van Nederlandse ouders - startte tien jaar geleden een atelier in Den Bosch. Samen met haar medewerkers vervaardigde ze een kleine 350 creaties voor symfonische metalbands als Epica, Cristina Scabbia & Lacuna Coil, Cirrha Niva en de zangeressen Floor Jansen (Nightwish, After Forever) en Dianne van Giersbergen alias Xandria. Ook creëerde ze hoofddeksels voor politica: op haar cv staan ontwerpen voor onder anderen Sharon Dijksma, Mariëtte Hamer en Lousewies van der Laan.

Met haar label I Style Stars verzorgt de Bossche op 25 september een modeshow tijdens het Female Metal Event (FemME). Het driedaagse festival in de Eindhovense Effenaar draait vooral om bands met een frontvrouw.

Lees donderdag een uitgebreid interview met Steenhorst in onze cultuurbijlage of in de e-paper

Female Metal Event, 23 t/m 25 september, Effenaar in Eindhoven. Modeshow I Style Stars op 25 september, 14 uur. Optredens van o.a. Arch Enemy, The Birthday Massacra en Xandria.