Volledig scherm
© Menno Boon

Summa wil helpen bij vinden baan

EINDHOVEN - Scholen vestigen op bedrijventerreinen en afgestudeerden snel klaarstomen voor een concrete baan. Met enkele ingrepen moet in en rond Eindhoven de aansluiting tussen het mbo en werkgevers worden verbeterd. Het Summa College heeft hierover afspraken gemaakt met de gemeente Eindhoven.

"We zien dat het voor schoolverlaters nog steeds weleens moeilijk is een passende baan te vinden. Dat terwijl werkgevers soms lang moeten zoeken", zei wethouder Staf Depla (Economische Zaken) deze week bij het bekrachtigen van die afspraken. "Dit is maar papier", relativeerde Petra van Langen van het Summa College dat moment op het stadhuis. "Het komt erop aan dat we onze al bestaande samenwerking gaan intensiveren. Wij willen uitgedaagd worden om ons onderwijs te verbeteren."

Depla heeft die oproep met beide handen aangegrepen, laat hij weten. "Want veertig procent van het werk in onze stad wordt door mbo'ers gedaan." Hij geeft een voorbeeld van beoogde oplossingen. "Nu kan een school zich niet vestigen op een bedrijventerrein, terwijl dáár de echte praktijk is. Dat gaan we oplossen." Ook gaat de gemeente helpen bij het opzetten van korte opleidingstrajecten voor afgestudeerden die aansluiten bij de specifieke wensen van werkgevers.