Volledig scherm
Uitbaters Hans (rechts) en Erwin de Kruyff (links) van supporterscafé De Aftrap in Eindhoven © Kees Martens/fotomeulenhof

Supporters denken mee over nieuwe locatie voor PSV-kroeg De Aftrap in Eindhoven

EINDHOVEN - Een paar 100 supporters stromen vlak voor de wedstrijd van de PSV-kroeg naar hun stadionstoeltje aan de overkant van de kruising. De dreunende house gaat uit. Enkele tientallen achterblijvers zien binnen en buiten op tv-schermen verrassend gelaten aan hoe PSV tevergeefs voor een essentiële monsterscore knokt. Sommigen hebben een stadionverbod, veel zitten er voor de sfeer en het kameraadschap. Maar waar de fanatieke aanhang vanaf 2017 de wedstrijden moet kijken, is nog steeds de vraag. Na dit jaar moet De Aftrap wijken voor een uitbreiding van het politiebureau. En een nieuwe locatie is nog niet in zicht.

Ronald van Zon staat in het hoekje met wat mannen van 'de oude garde'. Hij lijkt nog niet helemaal te geloven dat de politie het pand in 2017 echt overneemt. Vroeger stond de harde kern in kroegen bij het Stationsplein en op de Markt. Maar daar is nu geen plek. En al is er al lang geen rotzooi meer geweest met supporters rond De Aftrap, Van Zon weet ook wel dat de horecaondernemers daar niet op hen zitten te wachten.

Waar de Aftrap precies komt, maakt ‘Pino’ niet veel uit. "Ach, als het maar op loopafstand is", zegt hij op het terras met z’n rug naar de tv-schermen. Het mag best een paar kilometer verderop zijn.

Lees het complete verhaal in het ED van maandag, via de digitale krant.