Volledig scherm
Uitbaters Hans (rechts) en Erwin de Kruyff (links) van supporterscafé De Aftrap in Eindhoven © Kees Martens/fotomeulenhof

Supporterscafé De Aftrap in Eindhoven blijft vlakbij stadion

EINDHOVEN - Supporterscafé De Aftrap komt de komende vijf jaar op de parkeerplaats naast het Temporary Art Centre aan de Vonderweg. Daardoor blijft de ontmoetingsplek voor de PSV-aanhang vlakbij het Philipsstadion. De bar moest op de huidige locatie naast het spoor uiterlijk 1 januari wijken voor een uitbreiding van het politiebureau.

Officieel moet het college van B en W dinsdag nog instemmen met het plan, maar dat lijkt een formaliteit.

Geluidsoverlast
Bewoners van de naastgelegen Ventoseflat werden maandag door de gemeente geïnformeerd over het voorstel en voelen zich overrompeld. Ze vinden dat ze hadden moeten worden betrokken bij het plan en maken zich onder meer zorgen over geluidsoverlast.

De gemeente geeft toe dat er geen tijd was om de omgeving uitgebreid in te lichten. "We snappen dat het overkomt als een overval. Maar vanwege de openbare orde en veiligheid en de tijdspanne vond de gemeente dat het niet anders kon", laat een woordvoerder weten. De gemeente gaat nog met omwonenden in overleg over overlastbeperkende maatregelen.

Enige optie
Erwin de Kruyff, een van de uitbaters, is blij met de nieuwe locatie. "Het was denk ik de enige optie." De gemeente begon de zoektocht met twaalf mogelijke plekken. Daarvan viel de ene na de andere af door alle voorwaarden waaraan de locatie moest voldoen.

Ook de politie is tevreden over de toekomstige plek. Zij had als voorwaarden dat De Aftrap vlakbij het stadion moest komen, binnen het bereik van cameratoezicht en weg van andere horecagelegenheden.