Volledig scherm
Aanrijding met een motorrijder op de A50 bij Son © Bert Jansen

Taakstraf en boete voor vrouw (69) uit Eindhoven die fataal ongeluk veroorzaakte in Son

DEN BOSCH/SON EN BREUGEL - De Eindhovense Lucia V. (69) is donderdag door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval op de A50 in Son. De vrouw krijgt een taakstraf van 120 uur, een boete van 750 euro en een rijontzegging van 2 jaar plus 3 maanden voorwaardelijk. De Eindhovense reed op 12 april vorig jaar in haar auto op de A50 bij Son toen ze achter op een motorrijder uit Waalre botste.

De man kwam ten val en overleed ter plekke. Volgens de rechtbank lette de vrouw niet voldoende op de weg en merkte ze daardoor de motorrijder niet op. De vrouw heeft volgens de rechtbank oprecht berouw getoond en ze heeft laten merken dat ze inziet dat ze de nabestaanden onherstelbaar leed heeft toegebracht.

Een maand eerder veroorzaakte de vrouw ook al een ongeluk met haar auto. Ze kwam in botsing met een fietser op een kruising in Eindhoven. De vrouw had de fietser geen voorrang verleend. De fietser raakte gewond. Volgens de rechtbank heeft de vrouw verwijtbaar gevaar en hinder op de weg veroorzaakt.