Volledig scherm
Honderd meter varkensruggen moeten voorkomen dat de taxi's op de Freddy van Riemsdwijkweg stoppen. fotomeulenhof

Taxibedrijven die rijden op Eindhoven Airport laaiend over nieuwe parkeerregeling

EINDHOVEN - Taxibedrijven die op Eindhoven Airport rijden, zijn laaiend over een nieuwe parkeerregeling die hen naar eigen zeggen handenvol geld kost.

Tot voor kort konden de taxi's gratis gebruikmaken van het parkeerterrein bij de terminal om hun klanten op te halen en af te leveren. Maar sinds medio juni is er een nieuwe regeling van kracht. Na elk bezoekje aan de luchthaven wordt 4 euro parkeergeld in rekening gebracht. Cibatax rekent dit door naar de klant, andere bedrijven zijn er nog niet helemaal uit. "Soms heb ik er dagen bij met 15 ritten naar Airport. Dat kost me dan 60 euro", zegt Bennie de Wit van Taxicentrale Lichtstad.

'Rare taferelen'
Zijn collega Ad van Zandvoort, van Taxi Eindhoven, heeft een klacht ingediend bij de gemeente Eindhoven. Volgens Van Zandvoort brengt hij dit vooralsnog niet in rekening bij de klant. Om de parkeermeter te omzeilen, laten diverse taxibedrijven - waaronder Taxi Eindhoven, Lichtstad en Van Gerwen - hun klanten vaak op andere plekken in- en uitstappen. "Dat levert rare taferelen op van midden op de weg stoppende taxi's", weet De Wit.

Concurrentievervalsing
Connexxion, het vervoersbedrijf dat een contract heeft met de gemeente en Eindhoven Airport, heeft een eigen parkeerstrook met bijbehorende slagboom en is het parkeergeld niet verschuldigd. Volgens de andere ondernemingen is daarom sprake van concurrentievervalsing.

Lees het hele artikel in de papieren krant van dinsdag of via de digitale krant.