Volledig scherm
JSF en F-16 vliegen over Eindhoven © Bert Jansen

Teleurgestelde spotters bij vlucht JSF over Eindhoven (video)

EINDHOVEN - De rondvlucht boven Nederland met de F-35 Joint Strike Fighter, die vorige week donderdag vanwege een te laag wolkendek werd afgeblazen, kreeg dinsdag een herkansing. De herkansing viel volgens veel spotters tegen. 

Tussen 15.20 en 15.40 uur vloog het nieuwe jachtvliegtuig van de luchtmacht over vliegbasis Eindhoven. Tussen de honderd en tweehonderd mensen kwamen af op het spektakel, dat na een enkele seconde voorbij bleek te zijn. Volgens veel spotters was het een teleurstelling en kwam het toestel slechts eenmaal over gevlogen.

Om 14.20 uur vertrok het toestel vanaf Vliegbasis Leeuwarden, om via een rondvlucht langs allerhande Nederlandse bezienswaardigheden en de diverse vliegbases daar rond 16.30 uur weer terug te keren. 

De F-35 vliegt op een hoogte van 400 meter. De JSF wordt vergezeld door een F-16, van waaruit een fotoreportage wordt gemaakt van de vlucht.

Volledig scherm
De JSF vergezeld door een F-16 boven Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Drukte en teleurstelling bij spotters van de JSF in Eindhoven © Bert Jansen
Volledig scherm
Spotters waren teleurgesteld over de korte vlucht van de JSF © Rene Manders/fotomeulenhof
Volledig scherm
De vlucht over Eindhoven van de JSF en een f-16 © Bert Jansen
De rondvlucht boven Nederland met de F-35 Joint Strike Fighter, die vorige week donderdag vanwege een te laag wolkendek werd afgeblazen, kreeg dinsdag een herkansing. De herkansing viel volgens veel spotters tegen.