Volledig scherm
The Savoy Jazzmen. Vlnr: Louis Bink; Henk van IJzendoorn; Frits de Jong; Rob van de Grift; Ad van Beerendonk; Karel de Jong en Jac Bogers. René Manders/fotomeulenhof |Foto links: 'Savoy' op het podium van het roemruchte café de Poort van Kleef aan de Eindhovense markt, ergens in de jaren zestig.

The Savoy Jazzmen uit Eindhoven speelt waarschijnlijk laatste concerten

EINDHOVEN - The Savoy Jazzmen, actief sinds 1962, speelt zondag een van zijn waarschijnlijk laatste concerten. 'Het wordt de opmaat naar de finale', aldus bandleider Karel de Jong.

Enkel grote getallen kunnen de geschiedenis van The Savoy Jazzmen -'dixieland met een knipoog'- beschrijven.

De oudste jazzband van Eindhoven bestaat al 54 jaar, heeft ruim 2000 keer op het podium gestaan, versleet zo'n vijftig verschillende muzikanten, maakte zes elpees en vier cd's plús een reeks singles en ep'tjes, trad op in zes Europese landen en kende talloze muzikale samenwerkingsverbanden, met onder anderen Chris Barber, Peter Koelewijn, Anneke Grönloh, de Philips Harmonie én niet te vergeten mannenkoor la Bonne Espérance. In de hoogtijdagen werd de band per jaar zo'n tachtig keer gevraagd om te komen spelen. Om het leuk te houden werden niet meer dan 55 aanvragen door de band gehonoreerd. Zes keer was Savoy Jazzmen op tv te zien, onder meer bij Willem Duijs. Honderden malen werden ze gedraaid bij Omroep Brabant en zestien keer speelden ze bij PSV tijdens carnaval, onder meer in de Bunker. En o ja: het repertoire telt meer dan 500 nummers.

Lees alles in het ED van zaterdag of in de digitale krant.

Volledig scherm