Volledig scherm
Party King aan de Ambachtsweg in Best © Google Streetview

Tien verdachten drugsoperatie Trefpunt voor de rechter

DEN BOSCH /BEST - Tien verdachten staan maandag en dinsdag voor het hekje van de rechtbank in Den Bosch, als daar de eerste strafzaken uit de grote drugsoperatie Trefpunt van start gaan. 

Het gaat om strafrechtelijke onderzoeken naar de betrokkenheid van de verdachten bij de productie van synthetische drugs. Enkele verdachten worden ook in verband gebracht met deelname aan een criminele organisatie, de handel in cocaïne en het bezit van verboden vuurwapens.

Maandag verschijnen drie mannen ( 53, 52 en 47 jaar) uit Best, Amsterdam en Dordrecht voor de rechter, naast twee vrouwen van respectievelijk 24 en 50 uit Alkmaar en Waalre. Dinsdag zijn vijf verdachten aan de beurt, twee van 47 uit Endhoven, een even oude man uit Nuth en twee 23-jarigen  uit Heerlen.

Operatie Trefpunt komt voort uit het grote onderzoek waarbij op 4 april 111 panden werden doorzocht en 55 aanhoudingen verricht. Belangrijkste plek was het bedrijf Party King: een ontmoetingsplek voor criminelen aan de Ambachtsweg 8 in Best.

Volledig scherm
© Bert Jansen