Volledig scherm
Er zijn schoten gehoord op het Nederlandplein in Eindhoven © Bert Jansen

Tips van getuigen en lege flessen kleurspoeling leiden tot aanhoudingen ramkraak Kruidvat Eindhoven

EINDHOVEN - De politie heeft dinsdag een 39-jarige vrouw uit Eindhoven en vrijdag een 28-jarige man zonder vaste woon en verblijfplaats aangehouden die verdacht worden van de ramkraak op de Kruidvat aan het Nederlandplein in Eindhoven op dinsdagochtend. De politie kreeg bij de aanhoudingen hulp van diverse getuigen.  

Op videobeelden was te zien dat er een vrouw bij de ramkraak betrokken was en spullen meenam uit de vestiging van de Kruidvat. Bij nadere analyse van de beelden zagen agenten dat eerder een vrouw goederen afrekende in de winkel. Deze vrouw leek op de vrouw die tijdens de ramkraak op beeld was te zien, maar de haarkleur kwam niet overeen. De klant kwam echter alsnog in beeld als verdachte toen bleek dat ze kleurspoeling afrekende.

Getuigenoproep
De politie deed na de ramkraak een getuigenoproep over een groene Opel Corsa. Dat leidde tot een tip van een automobilist die kort na de ramkraak moest remmen voor een Opel Corsa die uit de richting van het Nederlandplein kwam gereden. De getuige was zo alert om het kenteken van deze auto door te geven aan de politie. Na onderzoek bleek dat de kentekenplaten waren gestolen. 

Lege flessen
Ook de vrouw werd herkend en bij een woning in Woensel stond ook de groene Opel Corsa geparkeerd, maar wel met een andere kentekenplaat. In de woning vond de politie enkele lege flessen kleurspoeling en de kentekenplaat die op de videobeelden was te zien. Vrijdagochtend kon de politie een tweede verdachte aanhouden. 

Volledig scherm
Kruidvat aan het Nederlandplein in Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Een kapotte ruit bij het Kruidvat aan het Nederlandplein in Eindhoven. © Bert Jansen
Volledig scherm
Er werd niets aangetroffen dat op een misdaad duidt © Bert Jansen
Volledig scherm
Een kapotte ruit bij het Kruidvat aan het Nederlandplein in Eindhoven. © Bert Jansen