Volledig scherm
Inge Rutten en Dirk van den Heuvel in de nieuw ingerichte bedrijfsruimte van Topic in Best © Kees Martens/fotomeulenhof

Topic in Best laat machines goed werken

BESET - Topic Embedded Products in Best heeft 170 ingenieurs in dienst en ontwikkelt naast software ook tastbare, succesvolle elektronische producten die met patenten zijn afgeschermd. Zo ontwierp het bedrijf niet alleen de software maar ontwikkelde het ook de hardware van een hightech computer ter grootte van een creditkaart.

Daarmee kan Topic zijn geavanceerde software nu laten werken op eigen systemen die onder meer de deeltjesversneller van Cern in Zwitserland laten werken.

Topic werd twintig jaar geleden opgericht door Rieny Rijnen uit Oirschot als specialistisch softwarebedrijf. Aanvankelijk was het een adviesbureau en detacheerbedrijf. Omdat klanten bij ons kwamen met productideeën die ze wilden laten uitwerken, werden we ook een projectbureau. Omdat voor die projecten de bouw van elektronica moest worden versneld, wilden we ook eigen elektronische producten uitbrengen. Dat werd een groter succes dan verwacht.

Intussen groeide het bedrijf door tot inmiddels 170 ingenieurs. Daarvan werken er veertig in het hoofdkantoor in Best en op de vestiging in Delft. De rest is gedetacheerd bij klanten als ASML en Philips.

Lees het hele artikel dinsdag in het ED of in de digitale krant.