Volledig scherm
© Thinkstock

Torunoglu: Goede aanpak ratten Acht wordt hervat

EINDHOVEN - De aanpak van zwarte ratten in Acht wordt voorlopig alsnog hervat, zo heeft wethouder Yasin Torunoglu donderdag laten weten aan de Dorpsraad Acht. Hij reageert hiermee op een bezorgde brief van de Dorpsraad.

Sinds mei worden mensen die een rattenmelding doen niet langer thuis bezocht door een rattenspecialist van het KAD, zo signaleerde voorzitter Remco van Dooren van de Dorpsraad. Hij stuurde de wethouder een brief hierover. Torunoglu heeft hem nu direct laten weten dat het hem spijt dat deze verandering niet is gecommuniceerd met Dorpsraad en bewoners. Hij gaat het KAD alsnog opdracht geven deze taak te hervatten, tot de eerstvolgende vergadering van gemeente en Dorpsraad in oktober.

Blij
Remco van Dooren van de Dorpsraad is heel blij met de snelle reactie van de wethouder. "Juist in de lente en zomer hebben mensen het meeste last van ratten." Er zijn sinds 1 januari in totaal 120 meldingen gemaakt van ratten bij de gemeente vanuit Eindhoven Noord, waar Acht onder valt.
Tot mei kregen mensen die overlast meldden bezoek van een specialist, die hen adviseerde welke rattenklemmen ze moesten kopen en waar ze die moesten plaatsen. Daarnaast keek die specialist meteen of andere bewoners in de buurt ook maatregelen moesten treffen. Dit beleid is een jaar geleden ingezet door wethouder Torunoglu, in samenspraak met bewoners.

De maatregel werd getroffen vanwege de rattenoverlast in Acht, maar gold ook voor andere delen van de stad waar mensen last hadden van ratten.