Volledig scherm
Gemaakt in Eindhoven.Wederom een prachtige route. © Hans Ariëns

Traditionele bikerstocht langs Lichtjesroute Eindhoven (video)

EINDHOVEN - De bijna serene rust van kinderstemmetjes, het geklater van de fontein en de duizenden lampjes bij de eendjesvijver in Woensel werd donderdagavond overstemd door een heel andere licht- en geluidshow.  Het gebulder en geronk van ongeveer 150 Harley Davidson motoren, die hun inmiddels traditionele tocht langs het Eindhovense lampjesfestival verreden.

Ook traditie is de traktatie op een bananenschuimpje dat alle deelnemers aan de lichtjesroute bij de VOJ-speeltuin krijgen. Ook stoere bikers

Al waren niet alle buurtbewoners even gecharmeerd van de herrie. Ongelooflijk zielig weer vanavond… Kids uit bed #huilen #bang. Essentie lichtjesroute? Eindhoven bevrijd, aldus het commentaar op Facebook Gelukkig is het maar één keer per jaar.

Heel wat minder overlast veroorzaakten de paar honderd Deelnemers aan de Lichtjesroute Run. Veel hardlopers liepen ter voorbereiding op de Eindhovense marathon een trainingsrondje over het lichtparcours en namen bij de eendjesvijver even een momentje rust voor een selfie.

Zo'n 150 voornamelijk Harley Davidson motoren reden donderdagavond onder luid geronk en gebulder de Lichtjesroute.