Volledig scherm
Jeffrey Bruma. © Irene Wouters

Transfer-Bruma pas volgende week in kannen en kruiken (video)

EINDHOVEN - Een transfer van Jeffrey Bruma naar VfL Wolfsburg is aanstaande, maar PSV en de Duitsers zullen een overgang dit weekend nog niet wereldkundig maken. PSV en Wolfsburg puzzelen nog over wat financiële details, maar zijn op hoofdlijnen akkoord. De transferprijs komt uit op ongeveer 13,5 miljoen euro en daarin kunnen alle partijen zich vinden. 

Wel moet alles nog uitgewerkt worden en onderhandelen de clubs nog over een aantal belangrijke bijzaken. PSV gaat ook een doorverkooppercentage bedingen voor hem, voor het geval Wolfsburg Bruma in de toekomst met winst verkoopt. Technisch manager Marcel Brands doet dit bij bijna alle transfers van PSV. De hoogte daarvan wordt niet bekendgemaakt. Bruma reist zelf pas volgende week naar Wolfsburg en moet dan ook nog een akkoord zien te bereiken. Alle partijen liggen op koers voor een deal, maar de clubs melden pas een akkoord als de laatste details zijn ingevuld. Dat zal niet voor volgende week zijn. 

PSV maakt een miljoenenwinst op Bruma, die in 2013 voor 2 miljoen euro naar Eindhoven kwam. Destijds bedong zijn vorige eigenaar Chelsea wel een stevig doorverkooppercentage, van tussen de 30 en 40 procent en nog een aantal bonussen. PSV was overtuigd van de kwaliteiten van Bruma en zag in hem een meerwaarde. Nu betaalt zich dat uit en krijgt ook Chelsea dus nog een beloning voor het feit dat Bruma destijds voor een laag bedrag naar Eindhoven mocht komen.  

Jeffrey Bruma vertrekt op korte termijn naar VfL Wolfsburg. De centrale verdediger van PSV staat open voor een gang naar de Duitsers en daarmee lijkt een transfer een kwestie van tijd.