Volledig scherm
De Roller Coaster op Park Hilaria © Kees Martens

Tsunami op Park Hilaria in Eindhoven is iets te heftig voor Jasper


EINDHOVEN - De Tsunami op Park Hilaria blijkt nét iets te hoog gegrepen voor gelegenheidstester Jasper van Delft (21) uit Valkenswaard.

Na enkele minuten misselijkmakende rondjes in de zwevende en om zijn as draaiende ‘bank’, borrelt er zowaar een tsunami op vanuit Jaspers middenrif. Met bolle wangen en een hand voor de mond maakt hij aan een begeleider van de kermisattractie duidelijk dat hij een time out wil. Om vervolgens enkele metertjes naast de Tsunami zijn maag te kunnen legen.

Stomp
„Dit was net iets te heftig”, zegt hij met een bleek gezicht. „Hij ging ineens heel hard draaien en bleef dat continu doen. Alsof ik een stomp in mijn maag kreeg. Het was kantje boord. In de attractie kon ik het bijna niet binnen houden.”

Cool
Eerlijk is eerlijk. Voor de tweede gelegenheidstester van woensdag, Eline Ponjee (25) uit Waalre, had het ook wel een onsje minder gemogen. „Tijdens het draaien ben je je orïentatie compleet kwijt. Ondanks dat, vond ik dit toch wel heel gaaf. Best wel cool.”

Testen
De dubbele tsunami trekt zijn sporen in de rest van de test, waarbij Jasper en Eline op verzoek van deze krant vier attracties uitproberen en beoordelen.

Testverslagje 1: De Spinning Coaster
Eline Ponjee: ‘Hilarisch, deze achtbaan. Ik krijg gigantisch de slappe lach van van al dat draaien. Je wordt constant één kant op gezwiept in de bochten en daarna ga je ronddraaien, aan één stuk door. Dat maakt ‘m hartstikke leuk. Onverwacht én leuk. Een minpuntje kan ik niet ontdekken. Mijn cijfer? Een 8,5.’

Jasper van Delft: „Ondanks de regen vond ik dit toch wel heel erg vet. Het onverwachte, dat je ineens begint te draaien, dát is leuk. En je blijft gewoon doordraaien. Het is wel even bijkomen, als je na een rit in de Spinning Coaster uitstapt. Misselijk? Nee dat ben ik niet. Nóg niet. Ik geef de Spinning Coaster een dikke 8.”

Testverslagje 2: de Experience
Jasper: ‘Dit is een attractie vol twists. Je hangt ondersteboven, je draait aan de andere kant weer terug... Je draait eigenlijk om iedere mogelijke as. Echt een heel vette attractie. Ik ben wel een beetje duizelig nu. Nee, niet misselijk. De veiligheidsbeleving? Ik voelde me heel veilig, was echt niet bang om eruit te zwiepen. Deze krijgt een 8,5.’

Eline: ‘Erg leuk, deze Experience. Vooral dat over de kop gaan, dat maakt het extra interessant. Je weet niet meer wat boven of onder is. Een minpuntje is wel dat ik me niet zo heel veilig voelde. Ik zat wat losjes, maar dat ligt ook aan mijn postuur. Ik hing eigenlijk meer in mijn stoel dan dat ik zat. Mijn eindoordeel? Toch wel een 9.’
 

Volledig scherm
De Tsunami op Park Hilaria © Kees Martens
Volledig scherm
De Experience op Park Hilaria © Kees Martens