Volledig scherm

TU/e-decaan in Raad van Bestuur NWO

EINDHOVEN - De ministerraad heeft TU/e-decaan Jaap Schouten benoemd tot voorzitter van het nieuwe NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW) en lid van de nieuwe Raad van Bestuur van NWO. Hij gaat 1 januari 2017 van start.

Omdat hij de functie onverenigbaar vindt met zijn bestuursfunctie aan de TU/e, treedt hij terug als decaan.

Schouten (1959) is hoogleraar Chemische Reactortechnologie aan de faculteit Scheikundige Technologie en sinds 2011 decaan van diezelfde faculteit.

Hij is blij en vereerd met zijn benoeming. "Ik kan in deze rol bij NWO de komende jaren met anderen verder bouwen aan een sterk wetenschapsveld in Nederland. De nieuwe structuur van NWO biedt geweldige kansen om verbindingen te leggen tussen uiteenlopende wetenschapsdomeinen om te komen tot vernieuwende oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Domein TTW heeft de verantwoordelijkheid om de technische en ingenieurswetenschappen als eigen disciplines vorm te geven en te verbinden met andere wetenschappelijke disciplines. Denk aan de toepassing van big data en technologische innovatie in de gezondheidszorg, ontwikkeling van materialen en technologieën om energie-neutrale steden te realiseren, of de invloed van quantum computing op veiligheid."