Volledig scherm
De TU/e. © Menno Boon

TU/e-docent níet grootste wetenschapstalent van Nederland en België

EINDHOVEN - Tom Oomen (35), universitair docent regeltechniek aan de faculteit werktuigbouwkunde van de TU/e, is afgevallen in de race voor de titel ‘grootste wetenschapstalent van de Lage Landen'.

Dat heeft het populair-wetenschappelijk tijdschrift New Scientist vrijdag bekendgemaakt. Er zijn nog 5 kandidaten over. De afgelopen 2,5 week kon het publiek, via de website van New Scientist, stemmen op 25 geselecteerde veelbelovende, jonge wetenschappers uit Nederland en Vlaanderen.   Bijna 9.000 mensen hebben hun stem uitgebracht op de kandidaat die zij het grootste wetenschappelijke talent uit de lijst vinden. In combinatie met het even zwaar meewegende juryoordeel heeft dit geleid tot een top-5 aan finalisten. TU’er Oomen heeft dus te weinig stemmen gekregen.   2.500 euro
Op donderdag 22 september zijn de 5 toptalenten die nog in de race zijn voor de titel aanwezig bij het evenement ‘New Scientist Live: Brein’ in Amsterdam. Zij geven dan een presentatie over hun onderzoek. Aan het eind van het evenement volgt de prijsuitreiking. De winnaar ontvangt een award uit handen van neuropsycholoog Erik Scherder en krijgt een geldbedrag van 2.500 euro.