Volledig scherm
© Ronald Otter

Twee weken niet naar Rome vanaf Eindhoven Airport

EINDHOVEN - Ryanair is er niet in geslaagd om 30 vluchten tussen Rome Ciampino en Eindhoven Airport om te zetten naar het andere, internationale vliegveld van de Italiaanse hoofdstad. Vanaf vrijdag 14 oktober gaat de start- en landingsbaan van Ciampino 2 weken dicht voor onderhoud. 

"We zijn erin geslaagd om onze meeste vluchten naar Ciampino te verplaatsen naar Rome Fiumicino, maar helaas is dat niet in alle gevallen gelukt", laat een woordvoerder van Ryanair desgevraagd weten. "Dat komt door operationele redenen en capaciteitsbeperkingen op het vliegveld van Rome Fiumicino. De passagiers die het betreffen, zijn door ons per e-mail geïnformeerd. Daarnaast adviseren we hen over de mogelijkheden om een andere reis te boeken."

Een woordvoerster van Eindhoven Airport gaat ervan uit dat 'het nooit om veel gedupeerde passagiers kan gaan', omdat de aankondiging van Ryanair al in de zomer is gedaan. Passagiers die toch een ticket hebben gekocht voor een van de geannuleerde vluchten krijgen van Ryanair hun geld terug.